News Digging > Culture > Forenzní experti rozpletli záhadu Nerudovy smrti. Podle rodiny otrávil slavného básníka Pinochet
Forenzní experti rozpletli záhadu Nerudovy smrti. Podle rodiny otrávil slavného básníka Pinochet
Forenzní experti rozpletli záhadu Nerudovy smrti. Podle rodiny otrávil slavného básníka Pinochet,Hvězda latinskoamerické literatury minulého století chilský básník Pablo Neruda zemřel v roce 1973 na otravu. S odvoláním na zprávu mezinárodního týmu forenzních expertů to tvrdí Nerudovi příbuzní. Devětašedesátiletý laureát Nobelovy ceny za literaturu zemřel dvanáct dní po vojenském převratu Augusta Pinocheta, sám patřil k hlasitým stoupencům svrženého prezidenta Salvadora Allendeho. Oficiální příčinou smrti byla až dosud rakovina prostaty. Rodina mluví o vraždě na politickou objednávku.

Forenzní experti rozpletli záhadu Nerudovy smrti. Podle rodiny otrávil slavného básníka Pinochet

Hvězda latinskoamerické literatury minulého století chilský básník Pablo Neruda zemřel v roce 1973 na otravu. S odvoláním na zprávu mezinárodního týmu forenzních expertů to tvrdí Nerudovi příbuzní. Devětašedesátiletý laureát Nobelovy ceny za literaturu zemřel dvanáct dní po vojenském převratu Augusta Pinocheta, sám patřil k hlasitým stoupencům svrženého prezidenta Salvadora Allendeho. Oficiální příčinou smrti byla až dosud rakovina prostaty. Rodina mluví o vraždě na politickou objednávku.